8 december 2023

De speelplaats wordt steeds groener

Het plan om onze speelplaats te ontharden en vergroenen en een klein buurtbos aan te planten, is in volle uitvoering. Maar liefst 697m² werd onthard in de zomer, met een heuse transformatie van de speelplaats tot gevolg! Een overzicht in woord en beeld vind je hier.

Nu gaan we over naar de volgende fase. Met de nodige helpende handen planten we veel extra bomen en struiken achteraan op de speelplaats en zetten we de nodige omheiningen. Samen planten we een nieuw buurtbosje. De glijbaan en wipfietsjes aan de voorkant voor de school werden intussen weggehaald, maar de schommel en het klimtuig blijven. In het bos komt ook een buitenklasje. Een poortje sluit het bos af tijdens de schooluren.

De kleuters en kinderen van de lagere school plantten begin december alvast een minibosje.

Op 13 en 14 januari organiseren we een groot plantweekend. We starten op zaterdag om 9u. Help je mee? Schrijf het alvast in je agenda. Bij erg koud weer verschuiven we het naar het weekend van 20-21 januari. 

Wil je  meer bij de speeplaatsvernieuwing betrokken worden? Niet aarzelen, kom gewoon meeluisteren in de WhatsAppgroep van Team Speelplaats en vergader, klus of plant mee wanneer het je past!

Met dank aan onze sponsors:


Meer nieuws

Schrijf je in voor de Weerberichten (onze nieuwsbrief, niet te missen!).

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x