24 juli 2023

De transformatie van de speelplaats is begonnen!

Het plan om onze speelplaats te ontharden en vergroenen en een klein buurtbos aan te planten, kreeg in de loop van het schooljaar steeds meer vorm. Kinderen, leerkrachten en ouders gaven bij begeleide workshops en een infoavond hun mening op het masterplan. Maar liefst 697m² wordt onthard!

Met de zomer komen ook de eerste werken op gang. Hieronder een overzicht van wat er allemaal op het programma staat. Intussen wordt trouwens ook de kleuterblok grondig gerenoveerd, voor een verfrissende start van het nieuwe schooljaar!

Onthardingswerken en nieuwe speelelementen in de zomer

  • IJverige ouders bestormden begin juli het kasteel en maakten het met de grond gelijk.

  • We vervangen het voetbalveld vol plassen door een kunstgrasveld. Er wordt gezorgd dat regenwater wordt opgevangen en in de bodem kan dringen.

  • Stukken speelplaats worden onthard, en in het najaar van extra struiken en bomen voorzien.

  • Kinderen zullen fijn kunnen fietsen over een karrenspoor van ca. 30m, met biodivers gras ertussen.

  • Er wordt een laag podium gebouwd op de speelplaats.

  • Voor de kleuters komen er twee nieuwe speelhuisjes bij de wilgenhut. Voor de lagere school komt een nieuw paaldorp. De klimelementen achter het voetbalveld voor de grotere kinderen geven we nieuwe palen en komen in het groen te staan.

  • Een eerste lading houtsnippers werd verspreid, een tweede lading volgt in het najaar. De Winter uit Herent steunt ons project en gaf een mooie korting op de houtsnippers.

  • We voorzien de nodige omheiningen waar eerst gezaaid, en later gepland zal worden.

Plantwerken in het najaar

In de herfst planten we samen een nieuw buurtbosje. De glijbaan en wipfietsjes aan de voorkant voor de school gaan weg, maar de schommel en het klimtuig blijven. In het bos komt ook een buitenklasje. Een poortje sluit het bos af tijdens de schooluren.

Met de nodige helpende handen planten we in de herfst ook veel extra bomen en struiken achteraan op de speelplaats en zetten we de nodige omheiningen.

Wil je hier meer bij betrokken worden? Niet aarzelen, kom gewoon meeluisteren in de WhatsAppgroep van Team Speelplaats en vergader, klus of plant mee wanneer het je past!

Met dank aan onze sponsors:


Meer nieuws

Schrijf je in voor de Weerberichten (onze nieuwsbrief, niet te missen!).

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x