Eerste Graad

In de eerste graad is de leefwereld van het kind het vertrekpunt om te leren lezen en schrijven en zo nog meer van die grote wereld te ontdekken. Lotta, Gonne & Diane verwelkomen jullie kinderen in hun klas.


De klasleerkrachten aan het woord:

Ik ben Gonne, zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik een leerkracht in de Regenboog, maar daarnaast ben ik nog vele andere zaken. Ben je benieuwd om hier meer over te weten te komen, dan raad ik je graag aan om snel verder te lezen :-)

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig een keukenprinses. Ik vind het fijn om in de keuken bezig te zijn en lekkere dingen te koken of te bakken voor anderen en mezelf.

Daarnaast ben ik een 26-jarige Leuvenaar, ik woon als sinds mijn geboorte in Kessel-Lo en heb niet direct plannen om hier weg te gaan. Ik vind het een erg fijne deelgemeente om in te wonen.

Ik ga dit jaar een nieuwe functie opnemen binnen de school, ik word namelijk zorgleerkracht in de eerste graad. Daarnaast zal ik nog een aantal uren in de klas van Lotta staan. Een jobinvulling waar ik met heel veel enthousiasme wil aan beginnen. Ik kijk al heel erg uit naar het komende schooljaar!


Ik ben 55 jaar en werk al een heel aantal jaren in de Regenboog. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt. Juf Rit die daar toen ook werkte, haar dochter werd geboren toen ik gestart ben. Ik zou het nog eens aan haar moeten vragen. Mette zal ongeveer 16 jaar zijn. Het eerste jaar deed ik het vijfde leerjaar en sinds dan ben ik naar de eerste graad overgestapt, waar ik me prima voel. Ik hou van de spontaniteit en de openheid van deze leeftijd. Het zit nog net in hun tekeningen, in wat ze vertellen, maken en doen. Het leukste vind ik vaak de gesprekken, die hier starten en ergens helemaal anders kunnen uitkomen. Ik verbaas me soms over zoveel wijsheid in zo’n klein hoofdje. Ze kunnen me raken maar ook geniet ik vaak nog weken later van hun grappige uitspraken of hun manier om met iets om te gaan.

Vandaar dat ik al jaren de schoolraad doe met de kinderen, maar je vindt me ook in de (school)tuin, in het park, het bos, of babbelend aan de schoolpoort…

Zelf heb ik 3 grote kinderen, volwassenen eigenlijk ondertussen. Ik vond het een boeiend parcours, meestal leuk, soms wat moeilijk. Een hele opdracht maar ik leer nog elke dag bij.

Wie ben ik? Diane.


Mijn naam is Lotta en ik ben klasleerkracht in de eerste graad. In 2013 startte ik in de Regenboog. Daar werkte ik eerst een aantal jaar in de tweede graad en nu voel ik me al een tijdje thuis in de eerste graad. Gedurende het schooljaar 2019-2020 was ik een jaartje afwezig om het team van STOP 4-7 te vervolledigen, maar nu ben ik weer helemaal op mijn plek in deze gezellige school! Ik hou ervan om met de kinderen op wandeling te gaan, samen tot rust te komen en te groeien, hun emoties uit te pluizen en op creatieve manieren de wereld te ontdekken. Ik zal dit schooljaar werken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagvoormiddag. Je kan mij 's ochtends meestal in mijn klas vinden. Na schooltijd blijf ik soms al eens plakken, maar op andere dagen ga ik graag snel naar huis. Ik woon samen met mijn man en mijn 3 katten in de Koetsweg, daar hou ik mij bezig met allerhande hobby's zoals schilderen, basgitaar leren, koken en gezelschapsspelletjes spelen met vrienden. Ik hou ervan om steeds nieuwe dingen uit te proberen en ik breng die nieuwsgierigheid graag mee naar mijn klas!

Naar hoofdpagina

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x